Dit zeggen anderen!

Diana uit Reusel
Ik was een van de eerste die van deze B&B gebruik mochten maken. Via Rotterdam naar Bergerac gevlogen en dan is het nog een kort stukje met de auto. Ik was aangenaam verrast door de geweldig mooi plek. Zoveel mooie zitjes op het terrein, de rust en toch veel te doen in de omgeving.
Het ontbijt was voortreffelijk en ik heb ook gebruik gemaakt van het aanbod om mee te mogen eten. En daar kon geen restaurant tegenop!. Kortom: een aanrader.

Kan een afbeelding zijn van boom en natuur
Een foto van de omgeving!

Bladwijzer de permalink.

8 reacties op Dit zeggen anderen!

 1. Peter van den Groenendaal zeggen:

  Wij waren vorig jaar bij Loek te gast, ruim vijftig jaar elkaar niet gezien. Wij hebben genoten, Loek is een fantastische gastheer, het huis en de tuin zijn geweldig en als je niet bij hem wil eten zijn er diverse leuke restaurants in de omgeving (wel duurder maar niet beter).
  De accommodatie is absoluut een aanrader, rust en ruimte en genoeg te zien in de omgeving.

 2. Judith zeggen:

  Wat was het heerlijk bij Loek op zijn prachtige plek middenin de natuur. Rust, ruimte, schoonheid en ontspanning. Loek kan heerlijk koken dus mee eten is zeker een aanrader. De omgeving en dorpjes zijn prachtig, heerlijk om er te wandelen of een marktje te bezoeken. Of gewoon lekker op het terras van Les Acacia’s genieten van wat er is. Absoluut een keer doen! (Ook fijn voor op doorreis als AirBnB)

 3. Jeroen Koning zeggen:

  REDEZ-VOUS in de DORDOGNE

  We hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar via facebook waren we al jaren ‘vrienden’ en volgden wat we daar deelden. Hij wachtte me op in Bergerac waar ik met Transavia aankwam. Toen ik het vliegtuig uitkwam was het of ik weer thuis was in mijn geliefde France waar ik dertig jaar woonde.
  Eindelijk zou ik Loek Knippels ontmoeten die, net als ik, een centrum in Frankrijk heeft gehad en die nu een B&B runt in de Dordogne.

  Loek had al verschillende mensen aangesproken bij de uitgang van het vliegveld die op mij leken van de foto’s. Ik herkende hem meteen tussen de wachtende ophalers en het was als een begroeting van oude bekenden. Twee mannen op leeftijd die de nodige levenservaring hadden opgedaan met dezelfde uitdagingen, maar ook op andere manieren hetzelfde pad gelopen hadden. We hadden veel stof tot boeiende gesprekken die meteen in de auto al begonnen.

  Via pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en uitgestrekte bossen kwamen we aan op het zonovergoten landgoed van een kasteel waar Loek een van de huizen bewoond in een prachtige parktuin die hij ontworsteld heeft aan de grillen van de natuur. Gezeten op het terras onder een appelboom die haar vruchten rijkelijk had rondgestrooid, dronken we ons eerste glas wijn op de kennismaking. Ik voelde me weer thuis in mijn tweede vaderland dat ik mijn Moederland zou noemen als deze titel bestond. La Douce doet haar eer aan, het is ruim dertig graden. We hebben elkaar veel te vertellen en een week zal niet genoeg zijn om onze levenservaringen te delen.

  Loek is een uitstekend gastheer met een luisterend oor en inzicht in mensen. Onze gesprekken gaan vaak diep en ik realiseer me dat dit is wat ik momenteel mis in Nederland. Maar vooral de rust en de stilte overvielen me weer als dierbare vrienden. Hier kun je nog de absolute stilte ervaren die oorverdovend is. De roep van een uil door de nacht gaf me weer het gevoel één te zijn met de natuur. Dit is de plek om tot rust te komen en je te laten verwennen met heerlijke maaltijden en een goed gesprek.

  Een terrasje pikken onder de platanen van een dorpje waar de tijd heeft stil gestaan en de geschiedenis haar verleden ademt. Een croissant met een grand crème, of een demie brengen me in een stemming waar de term “Leven als God in Frankrijk” vandaan komt. Zondag naar een “Vide grenier” waar de plaatselijk bevolking de spullen van hun zolders uitstallen. Heerlijk snuffelen en de sfeer proeven van ongecompliceerd Leven. Het “Savoir Vivre” is een Franse uitdrukking die wij niet kunnen vertalen. Het lijkt erop dat wij de kunst van het Leven verleerd hebben en alleen nog weten wat doen is.

  Les Acacias in het hart van de Dordogne is een heerlijke plek om te onthaasten, een boek te lezen… of te schrijven. Ik droom weer van een eigen plekje hier in de buurt om mijn volgende boek te schrijven en weer als ‘God’ te kunnen Leven. Er zijn weer gedachten geboren die vragen om onderzoek. Er is geen leeftijd om je dromen te volgen, alleen Tijd van Leven om naar je hart te luisteren. En waar kan dat beter dan in het land, met haar zeer rijke taal, waar ze voor het begrip ‘genieten en klaarkomen’ maar één woord hebben: “Jouir”. Vive la France!

  Salut… Jeroen

  PS. Ik beveel de B&B Les Acacias van Loek en Mohsen, van harte aan.

 4. Hennie zeggen:

  Op ons retour uit Zuid -Frankrijk besloten we nog 2 nachten bij Loek door te brengen.
  Het landgoed oprijdend was het meteen voelbaar dat jij er woonde.
  Wéér zo’n authentieke plek aan het einde van de wereld…
  Een heerlijk grote, door enorme bomen omzoomde, gecreëerde tuin met leuke zitjes en andere elementen.
  Het voelde meteen als vanouds om elkaar na jaren weer te ontmoeten en het ‘ging’ meteen ook weer ergens over.
  De prachtige omgeving met zijn oorverdovende stilte, de roep van de uien ‘s nachts en een heldere sterrenhemel in combinatie met diepgaande gesprekken, hebben mijn wezen weer flink geraakt.
  Over heerlijke ontbijtjes en mjammi maaltijden nog niet gesproken. Ik voelde we enorm verwend om hier te mogen verblijven.
  De 2 nachten werden er 4 en eigenlijk wilde ik helemaal niet meer naar huis… en onze hond ook niet😉
  Dus Loek…
  Ik zeg graag tot een volgende keer en hoop van harte voor jou dat we dan Mohsen ook mogen ontmoeten!
  Een dikke knuffel en hartegroet,

 5. Jeanne zeggen:

  Een laatste dag en nacht voor het weer naar huis gaan nog even bij Loek.
  En wat een fijne energie op deze plek, vrij, natuur(lijk).
  Heerlijk om weer onder Loeks vleugels te vertoeven, de altijd zo fijne gesprekken waar altijd weer een innerlijk ervaren in zi, het gaat ergens over.. Heerlijk gegeten. Veel te kort, zeker een plek om terug te komen. Dank Loek voor zoveel gastvrijheid, ik kom zeker nog eens terug.

 6. Yolande van Steekelenburg en Ad Rouwendal zeggen:

  Na een drukke tijd waren we plotseling bij Loek in zijn B&B. Even een belletje vooraf; het kon!
  Wat een heerlijke paar dagen. Het huis staat er prachtig tussen de heuvels, de landerijen, de bossen. Aan het eind van een weggetje rijd je de parkeerplaats op. Loek wil direct de koffers meedragen het huis in. Zo begint zijn gastvrijheid. En die houdt eigenlijk niet op gedurende de drie dagen dat we bij hem te gast zijn. De avondmaaltijden zijn om van te smullen, de ontbijten een heerlijke start van de dagen. We konden in de grotere gastenkamer verblijven met direct om de hoek de toilet en de badkamer.
  In de omgeving hebben we een paar toertjes met de auto gemaakt. Pittoreske dorpjes, de rivieren de Vézère en de Dordogne, de abdij van Cadouin, het Chateau de Bannes en veel meer. Terugkomend schonk de gastheer een kop koffie of een heerlijke wijn. Als je wilt kun je een heel goed gesprek met hem voeren. Ook daarin is hij gastvrij en luistert goed naar ‘waar je zit’.
  Kortom: Bezoek Les Acacias en laat je gastvrij verrassen door Loek.

 7. Jeroen Houben zeggen:

  “Formidable” zingt de zanger Stromea. Dit is een samenvatting van onze vakantie in “Les acacias”. Een prachtige locatie, ver weg van de bewoonde wereld. loek is een prima gastheer en de maaltijden waren voortreffelijk.
  mooi om rond te fietsen in het landschap van de Dordogne en de prachtige dorpjes en steden te bezoeken. Ik kan het iedereen aanbevelen.
  Grote kans om daar nog eens terug te komen.
  Loek : châpeau et merci bien !

 8. John & Connie Turkenburg-Knippels zeggen:

  Weet niet wat ik nog meer kan vertellen nadat ik voorgaande recensies heb gelezen, het is allemaal waar! Ook wij (John&Connie) hebben genoten van drie dagen bij Loek…..
  Hoe zijn we terecht gekomen bij Loek?….
  Een jaar geleden besloten om een vakantiehuis te boeken in Spanje om ons 40-jarig huwelijk te vieren met onze kinderen. Toen kwam de gedachte “als we toch onderweg zijn (auto) kunnen we misschien wel bij Loek, mijn nog nooit ontmoete neef, een kamer boeken voor paar daagjes op de terugweg naar Nederland”…. zo is het gekomen…. en wat zijn dit mooie dagen geweest!
  Ook Hilde met dochter Annemie, die daar te gast waren, gezellig getafeld onder het genot van een wijntje en verhalen over en weer, wat een gezelligheid!
  Ik zeg DOEN boek een kamer en ervaar de gastvrijheid bij Les Acacias en schuif lekker aan en ervaar de lekkere maaltijden en verhalen van deze TOP gastheer!
  Wij komen hier graag terug, dankjewel Loek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.